Ki lesz idén az Év Lakberendezője?

A Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) idén is meghirdette az Év Lakberendezője versenyét, és büszkén jelenthetjük be, hogy az esemény támogatói között van a Divas Lakberendezés is. A szakma legrangosabb hazai megmérettetésében 3 kategóriában lehet pályázni: Otthon / Projekt / Pályakezdő.

Az „Év Lakberendezője” címért idén is két kategóriában lehet versenyezni:

• az Otthon kategóriában megvalósult LAKÁSOKKAL lehet pályázni,

• a Projekt kategóriában a NEM LAKÁS célú megvalósult munkákat várják a szervezők (pl. iroda, kiadásra szánt lakás, szálláshely, étterem, üzlet stb.)

A Pályakezdő kategóriában a feladat egy családi tulajdonban lévő 4 lakásos társasház földszinti (1-2. számú lakás) berendezése, annak összenyitásával a megadott alaprajz alapján, a pályázati feladatkiírás és családmodell szerint. A pályázati kiírás részletei a linkre kattintva olvashatók.

Egy személy maximum két kategóriában indulhat. A Pályakezdő kategóriában induló pályázók beadhatnak egy megvalósult munkát is, az Otthon vagy a Projekt kategóriában. Gyakorló tervezők két megvalósult munkával is pályázhatnak, megkötés nélkül, akár két munkát ugyanabban a kategóriában vagy 1-1 munkát a két gyakorló kategóriában beadva.

A zsűri neves szakértőkből áll: Dr. Bálint Imre, Ybl-díjas építész, Ebedli Gyula, belsőépítész és formatervező, Papp Linda, építész és belsőépítész, Dr. Slézia József művészettörténész, design szakíró, Szenes István, Ybl-díjas építész-belsőépítész, illetve Zsákai Gábor, lakberendező, a LOSZ 2022-es Év lakberendezője – Otthon pályázat szakmai nyertese fogják elbírálni a beérkezett pályaműveket.

A Zsűritagok pontozása alapján felállított sorrend szerinti legjobb pályázatok bekerülnek a „Shortlistbe”, ezek a pályázatok vehetnek részt a Közönségszavazáson.

Fontos dátum az október 2-a, mert ekkor workshopot rendez a LOSZ, a szponzorok, többek között a Divas Lakberendezés részvételével, a MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont 2. emeleti Rendezvénytermében. Érdemes részt venni az eseményen, mert a pályázók hasznos technikai információkat és sok ötletet kaphatnak a színvonalas pályaművük elkészítéséhez. Számos új tagcég is részt vesz ezen a rendezvényen, illetve a szakmai kapcsolati háló bővítésére is lehetőség nyílik a workshopon. Az eseményre a linkre kattintva lehet regisztrálni.

A másik megjegyzendő dátum a pályázat leadási határideje: 2023. november 20. hétfő, 16.00 óra. Az ünnepélyes díjátadóra 2023. december 5-én kerül majd sor, szintén a MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont 2. emeleti Rendezvénytermében.

További információk a pályázatról a LOSZ oldalán érhetők el: https://evlakberendezoje.hu/2023/

 

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin