„Legózd” össze a tökéletes kanapét!

Egy ideális világban minden kanapé más és más, hogy a lakástulajdonosok igényeinek, kényelmének a legjobban megfeleljen. Hiszen mit ér egy gyönyörű kanapé, hogyha a mindennapi életben nem illeszkedik a szokásainkhoz, nem szolgálja a kényelmünket?

A ROM kanapék egyedien tervezhetők, teljesen személyre szabhatók, így minden igénynek tökéletesen megfelelhetnek. A tervezésben a 3D iPad tervező program van a lakberendezők segítségére, amellyel könnyen „összelegózhatják”, vagyis kialakíthatják az ideális kanapét. Ezt tényleg úgy kell elképzelni, mint amikor a gyerekkorunkban a legóelemekkel szabadon játszottunk, és csak a képzelet szabott határt a végeredménynek.

A lakberendezők ezzel a programmal sok időt megtakaríthatnak, hiszen gyorsan és könnyen meg lehet tervezni a kanapét.  A lementett látványterveket be lehet illeszteni  szinte mindegyik tervező programba, így az ügyfeleik azonnal láthatják a kész terveket. Letölthető formátumok pedig a következők: 3ds, dae,fbx,glb,gltf,OBJ.  Érdemes már a tervezés első fázisában kiválasztani a kanapét, és az így kapott 3D fájlt már a tervezéskor beilleszteni a látványtervbe, hiszen így már azt a konkrét terméket látja a megrendelő, amit meg is tud vásárolni a későbbiekben. Sok időt, energiát meg lehet ezzel spórolni, hiszen nem valami hasonlót kell majd keresni az ügyfélnek. Amennyiben színt, méretet esetleg formát szeretne az ügyfél változtatni a tervezés későbbi szakaszában, úgy a 3D tervezővel pár perc alatt elkészül az új terv, amit újra el tudunk küldeni a kiválasztott formátumban és már mehet is a látványtervbe.

Hogyan működik a kanapétervezés a 3D iPad tervező programmal?

Bemutatótermünkben megtekinthetők a legkedveltebb modellek, amelyek teljesen személyre szabhatók, vagyis első lépésben nem egy konkrét kanapét kell kiválasztani, csupán egy adott formájú, stílusú modellt. Összesen 40 modell közül lehet választani.

Ezután kezdődhet a személyre szabás, amely egy egyedülálló 3D látványtervező alkalmazás segítségével történik. A tervezés kiterjed a méretre, az anyagra, a színre, a lábak és a karfa megjelenésére, az ülőfelületre és a kanapé funkcióira. Nézzük részletesen a program működését!

3d kanapé tervező

A méret meghatározása

Bármekkora lehet a kanapé, hiszen azt mi „építjük” meg a program segítségével! A méret a 2 és 3 személyestől a sarok és az U-alakig terjedhet, a tervezés során tulajdonképpen ülőtagokat teszünk egymás mellé. A legtöbb kanapé méretét 10 cm-ként bővíthetjük, szűkíthetjük a megrendelő igényei szerint.  

A két legnépszerűbb elem a longchair és a smartchair. Ezek az elemek már a nagyobb, tehát a sarok és az U-alakú kanapék esetén jöhetnek szóba. A kanapé tervezésekor további ülőfelületet növelő lehetőség a terminal, így egy plusz ülőfelülettel „zárhatjuk” a kanapénkat, ahol nincs háttámla. Kiválaszthatjuk továbbá bizonyos kanapé típusoknál, hogy a kanapé magas, alacsony vagy közepes (s-m-l) ülésmagassággal rendelkezzen. Fontos kiemelni, hogy a megadott adatokat a tervezés során bármikor változtathatjuk.

Anyag, szín, lábak, karfa megtervezése

Az anyag tekintetében a bőr és szövet lehetőségek közül lehet választani. A szín kiválasztása is fontos, hiszen a kanapénak tökéletesen kell illeszkednie az enteriőrbe. Kedvelt AquaClean szövetek közül is válogathatunk. A karfák és a lábak stílusának, méretének is fontos szerepe van, a programmal ezek kiválasztására is van lehetőség. Kétféle színkombináció és dekorvarrás is kérhető – a kanapé megtervezésének valóban csak az egyéni ízlés szabhat határt! A számos variációnak köszönhetően mindenki biztosan megtalálja a számára tökéleteset.

3d tervező

Az ülőfelület kiválasztása

Fontos kényelmi ponthoz érkeztünk, az ülőfelület kiválasztásához. A legtöbb kanapé esetében más gyártóknál nincs lehetőség a komfort kiválasztására, pedig ez az egyik legfontosabb a design és a kényelem összhangja tekintetében.  Tervezéskor több ülőfelület vagyis szivacs/töltőanyag közül választhatunk, most a 4 leggyakrabban választottat mutatjuk be.

  • A bultex komfort elnevezés mögött minőségi hideghab szivacs rejtőzik, mely közepes keménységű, ez a legnépszerűbb, hiszen átlagos kialakításának köszönhetően a nagy többségnek kényelmes érzetet biztosít.
  • A dynasrpring komfort nagyon hasonlít az előbbire, de zsákrugó kialakításnak köszönhetően kissé keményebb.
  • A boxspring komfort magas stabilitású zsákrugó és szivacs megoldás együttese, amely a „legkeményebb” típusú  ülőfelület. Idősebbek generációk nagy kedvence.
  • A viscotex komfort a legpuhább szivacs, amely választható, süppedős érzést ad ez a megoldás.

3d kanapé

Funkciók és kiegészítő elemek hozzáadása

Nincs más hátra, mint a kanapé funkcióinak és kiegészítő elemeinek meghatározása. Ennél a lépésnél választhatunk például az ülésfűtés, az elektromosan állítható fejtámla és a relax funkciók közül. Igazi különlegesség, hogy az elektromos funkcióval kiválasztott ülőtag egy beépített USB töltővel is rendelkezik, amely nagyon komfortossá teszi a mindennapokat. Nem kell a telefontöltőt keresni, mindig kéznél van, ha ezt az opciót választjuk.

Az alábbi videóban közelebbről bemutatjuk a 3D iPad tervező program működését.

További extra lehetőségek

Új funkció, hogy a programból ki lehet exportálni 3D-ben a megtervezett kanapét a már kiválasztott méretben, színben, összeállításban. A kanapé részletes adatai és ára azonnal láthatók a képernyőn, amelyet innen rögtön továbbíthatunk levélben nemcsak ügyfeleinknek, de a gyártónak is.

Amennyiben szeretnéd kipróbálni a 3D iPad tervező programot, vedd fel velünk a kapcsolatot, várunk személyesen a bemutatótermünkben:

Divas Lakberendezés

1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.

H-P: 09:00-18:00 // Szo: 09:00-13:00

+36 70 677 8505
info@divashome.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin