Kanapé választási kisokos: bőr vagy szövet?

A nappali kialakításának az egyik legfontosabb “momentuma” a kanapé kiválasztása, amikor is felmerül a “nagy kérdés”: bőr vagy szövet kanapét válasszak? A válasz pedig korántsem egyszerű, méghozzá azért, mert személyenként változnak a vélemények, elképzelések. Ezúttal szakmai írásunkban alaposan körbejárjuk ezt a témát, hogy segítsünk megtalálni a számodra ideális megoldást. Összegyűjtöttük az összes fontos információt és mindkettő típus melett és ellen szóló érveket is. Kezdhetjük?

Minden amit tudnod kell a bőr kanapékról...

A bőr a maga luxus érzetet keltő megjelenésével sokak kedvence, ám fontos tudni, hogy folyamatos karbantartást igényel, ugyanis csak így élvezhetjük szépségüket hosszútávon. Az ápolás hiánya a bőr repedezését, roncsolódását eredményezheti, tehát már vásárláskor számolj vele, hogy fél évente ajánlott ápolnod bőr kanapédat, erre alkalmas speciális szerekkel. A kanapé megfelelő gondozásával nagyban hozzájárulsz az élettartam növeléséhez!

Tudtad? A bőrnek van egy természetes nyúlása, mely elkerülhetetlen, emiatt a megbízható gyártók - a rugalmasság megőrzése érdekében - a bőr kanapék készítésekor használnak egy plusz réteget, melyet közvetlen a bőr alá helyeznek el és erre kasírozzák rá magát a bőr bevonóanyagot. Amennyiben DiVAS tervezhető kanapét választasz számolhatsz ezzel a pozítvummal!

A bőr kanapéról sokaknak még a sztenderd színek - barna, fekete - jutnak eszébe, azonban napjainkban már ettől azért jóval több árnyalat közül választhatunk. A DiVAS Lakberendezési üzlet kínálatában például több, mint 60 féle szín és 4 különféle textúra között találhatjuk meg a számunkra ideális típust, mely maximálisan illeszkedik a megálmodott belső tér stílusához, hangulatához.

Nincs hiány a különlegességekben sem, találkozhatunk olyan bőrtípusokkal, melyek “velünk együtt élnek”, érnek és változnak az évek során. Szépségük az idő múlásával a bőr színének változásában, a megjelenő striák, hegek és hibák eredményezte megismételhetetlen megjelenésben rejlik. Ezek a “tökéletlenségek” növelik a bőr kanapé értékét és kifejezik annak valódiságát. Akik ilyesféle bőrtípus mellett teszik le voksukat rendelkeznek egy kivételes szemlélettel, a valódi bőr természetes szépségének szeretetével. 

Fontos kiemelni a bőr kanapék hidegségét, mindenbizonnyal te is hallottad vagy tapasztaltad már ezt. Talán ez a leggyakoribb ellenérv, azonban érdemes az “információ mögé is nézni”, ugyanis a bőr kanapéknak nem tulajdonsága a hidegérzet! A bőr kanapék a saját testünk hőmérsékletét veszik át, így a hidegséget legfeljebb első érintkezésre tapasztalhatjuk csak, ezután maximálisan “alkalmazkodik” testünk hőjéhez kanapénk!

Ezek után mit gondolsz a bőr kanapékról? Ha maradtak kérdéseid vagy szeretnél élőben kipróbálni egy bőr kanapét vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Ezek a legfontosabb információk a szövet kanapékról…

A szövet kanapék általánosan elfogadottabbak, egyértelműen nagy figyelmet kapnak, ami nem véletlen, hiszen könnyedén varázsolnak meleg, otthonos hangulatot az enteriőrbe. Nem igényelnek különösebb ápolást, karbantartást és a megbízható gyártók modelljeit - mint például a DiVAS tervezhető kanapék - hosszú évekig élvezhetjük, legyen szó akár a kényelemről, akár a megjelenésről!

Gondoltad volna? Napjainkban újra divatba jöttek az anyagában mintás szövettípusok, melyek dizájnja a 80-as évekre nyúlik vissza. De ne aggódj a paletta igencsak széles, a DiVAS Lakberendezési üzletben közel 100 féle szín és 10 féle textúra között találhatod meg az elképzelésednek megfelelőt, amely nem csak hozzád, de az enteriőr stílusához is remekül passzol majd.

A szövetek népszerűsége nem véletlen, kellemesen puha tapintásuk és kényelmes érintésük miatt váltak közkedvelt típussá a bevonóanyagok terén. Azonban az is sokat nyom a latba, hogy a megszokott normál szövetek mellett már elérhetőek úgynevezett “Aquaclean” szövetek.

Hallottál már róla? Az Aquaclean technológia egy új eljárás, amely lehetővé teszi, hogy a foltok csupán egy kis víz segítségével eltávolíthatóak legyenek. Így a karbantartás nagyon egyszerűen és minimális idő alatt elvégezhető. Az Aquaclean szövettel bevont kanapékról szinte minden, a háztartásban előforduló szennyeződés - például bor, tinta, szósz, zsír, sár, csokoládé, krém - eltávolítható. A makacs foltok mellett pedig még háziállatbarát - kutya és cica körömálló, illetve szőrtaszító - szövettípusok is elérhetőek a forradalmian új Aquaclean technológiának köszönhetően.

Érdekesség: A DiVAS Lakberendezési üzlet számára a belga kanapégyártó kizárólagos, egyedi szövetkollekciót gyárt. A csapatunk álláspontja az, hogy ezek a legszebb szövetek, de kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is! Látogass el üzletünkbe és nézd meg őket élőben!

Megvizsgálva mindkettő bevonó anyagot, sikerült döntened: bőr vagy szövet? Akár igen, akár nem várunk budapesti üzletünkben, ahol szakértő kollégáink segítenek minden felmerülő kérdésedben!

További inspirációra vágysz lakberendezés témában? Kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin