Exkluzív beszámoló a Brüsszeli Bútorkiállításról a ROM 2024-es újdonságaival

Kiemelt partnerünk, a ROM belga bútorgyártó 2024-es újdonságait, innovatív megoldásait és legújabb szövetkínálatát nézhettük meg kollégáimmal a Brüsszeli Bútorvásáron. Mindemellett megismertük a legújabb trendeket, anyagokat, és inspirálódtunk a szebbnél szebb standokon! Következzen exkluzív, képes beszámolónk.
 
1937 óta ez a brüsszeli kereskedelmi vásár köti össze a bútorgyártókat a lakberendezési üzletekkel, vagyis a kiállítás hatalmas múltra tekint vissza, ezért nem meglepő, hogy minden évben kiemelkedő az érdeklődés. Belgium, Hollandia, Németország, Olaszország és más európai országok kiállítói itt mutatják be legújabb kollekcióikat egy összesen 66 000 négyzetméteres területen, közel 20 000 látogató előtt. Az óriási terület ellenére barátságos a hangulat, inspiráló környezetben találkozhattunk a különböző gyártók képviselőivel. 

Az idei vásár mottója egy angol szójáték volt: „The Future is Furnature”. Mint minden iparági területen, a bútorgyártásban is egyre nagyobb szerepet játszik a környezetvédelem, a környezettudatos szemlélet. Az „ECO Stories” felirattal rendelkező standokon a kiállítók a fenntarthatóság jegyében mutatták be legújabb bútoraikat. 

A standokon magas minőségű, rendkívül változatos és reprezentatív bútorokat nézhettünk meg közelebbről, nagy izgalommal fedeztük fel a közeljövő bútortrendjeit.
Különös izgalommal kerestük fel a ROM standját, hiszen a Divas Lakberendezés is az ő bútoraikat forgalmazza. Belgium legismertebb kanapémárkája 60 éves múltra tekint vissza, és könnyű volt a standjukat megtalálni, hiszen minden évben ugyanazon a helyen állítanak ki, immár 30 éve.

 

Idén is szuper újdonságokkal lepték meg a látogatókat. Nehéz sorrendbe állítani, mi tetszett nekünk a legjobban, de mindenképpen meg kell említenünk a Softtexet, amely extra puha üléskomfortot biztosít a kanapéknak, illetve nagy kedvencünk volt a Sereno kanapé designja, a bútorláb különleges megoldása miatt. 

Nagyon szerettük a Cosmo sarokkanapét, amelynek egyik oldala 5 cm-rel mélyebb lehet a másiknál, ezzel a magas emberek maximális komfortérzetét növeli. A ROM egyik szenzációja a limitált szériás piros Rico fotel volt, amelyből csak 100 darabot gyártanak, egyből beleszerettünk! Nagy sikert aratott az új extra strapabíró étkezőszék is, amelynek forgó fémlába 140 kg-ig terhelhető.


 
Az új szövetektől és színektől elakadt a lélegzetünk, a trendeknek megfelelően a bukléval rengeteg helyen találkoztunk. Az organikus formák és az aszimmetrikus megoldások dominálták nemcsak a ROM standját, de sok más kiállítóhelyet is. 

A kiállításról készült rövid videóban mindezeket meg is nézheted! 

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin